Incantatoarea Mi

Mar 13, 2009


Scumpetea asta de se vede-n poza e noul meu pet. Am botezat-o Mi, fiindca in primul rand asta e singurul sunet pe care-l scoate, nota mi, si apoi fiindca voi avea posibilitatea ca printr-un dresaj simplu sa-mi surprind viitoarea sotie pe care o va chema, logic, Mimi, cu capacitatea pet-ului meu monosilabic de a-i ingana numele.
Despre Mi pot sa spun inainte de toate ca e un suflet cald. Imi doresc ca temperatura masurata azi cu un termometru medicinal sa nu-i fi daunat micutei Mi in structura genetica, din pricina mercurului care n-a mai suportat temperatura de 480 de grade (masurata ulterior cu un termomentru industrial) si s-a scurs in corpul acestei adorabile fiinte.
Cat la partea care conteaza pentru mine, cel putin, in alegerea unui animal de companie, abilitatea lui Mi de a vana gandaci este pasibila de un minutios studiu stiintific. Auzindu-ma barfindu-mi incantarea pe scara blocului, cativa vecini m-au rugat sa le-o imprumut pe micuta Mi si mi-au promis ca vor telefona unei televiziuni pentru a face un "reportaj frumos" despre solutia economica de deratizare. Asta m-a facut sa ma simt mandru, insa m-am vazut nevoit sa-i refuz fiindca tipul de 12 ani din Cambodgia mi-a inmanat superbul exemplar din specia "franken" cu instructiunea expresa de a-l pastra timp de trei seri cu luna plina in casa, invelit in hartie de copt si indreptat cu fata catre cel mai indepartat punct al casei. Cica o ajuta pe micuta mea sa-si calibreze simturi din afara celor cunoscute de oameni si alte animale, cum ar fi simtul prevenirii atentatelor teroriste care se produc pe o raza de 60 de kilometri in jurul acestei fascinante Mi.
Si...aseara a fost prima cu luna plina, asa ca m-am dus la un magazin mare sa cumpar hartie de copt si-o ruleta, ca s-o invelesc, respectiv pentru a determina cel mai indepartat punct al casei.
De aici incolo a urmat pentru oratanie o serie intreaga de modificari cromatice, ajungand la un moment dat ca ochiul stang sa-i fie acoperit cu un strat de ceara portocalie in care erau scrijelite numerele 28, 42 si 00. M-am gandit ca asta e probabil un cod de care abilitatea lui Mi de a preveni atentatele teroriste se foloseste, asa ca m-am ferit sa caut semnificatii ascunse in numerele astea.
Un alt lucru fascinant pe care l-am remarcat la noul meu animal de companie este viteza de executie in crearea unui document de editare text si apasarea butoanelor de pe tastatura. Azi dimineata am fost surprins impresionat de poezia pe care mi-a scris-o Mi la sfarsitul primei seri de meditatie la luna plina. Mi se pare prea draguta ca sa n-o reproduc:
"Mijka halub campu sor, und havesten alegkor
Vais trapac num haun der dest, cuj vai vine vare vest
Haink landram nai mash falgon, verki par handric busak
Velle veste krainz barak"
Nici nu mi-am sters bine lacrimile cazute de emotie, cand ma vad lipsit de prezenta lui Mi. Atunci imi aduc aminte de celelalte instructiuni pe care mi le-a dat cambodgianu', mai precis cea cu poezia, care pentru rasa lui Mi reprezinta un fel de preludiu pentru actul firesc de reproducere. Din fericire, cu ajutorul unor cuvinte cheie primite in manualul frankenului, am reusit sa decodific partea subliminala din poezia lui Mi, care spune ca "rodul pamantului asemanator cu parameciul face casa buna cu Uraniu". Ce am inteles eu de aici m-a lamurit ca Mi are sa se intoarca pana diseara, cu o samanta de parameci in pantece.

Si mi-am zis: acum sunt fericit. In sfarsit un pet potrivit!

2 comentarii:

A lu' Năstase said...

Doamneeeeee ce monstru imputit...Unde naiba il tii ascuns??? :)))))

giuly said...

mi mi mi mi mi
miiiii

Post a Comment

 
◄ Design by Pocket